Welcome to the Invelos forums. Please read the forum rules before posting.

Read access to our public forums is open to everyone. To post messages, a free registration is required.

If you have an Invelos account, sign in to post.

    Invelos Forums->DVD Profiler: Plugins Page: 1 2 3 4 ...12  Previous   Next
New Plugin: Ptouch Label and Barcode Print and Save
Author Message
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorRander
I hate mondays...
Registered: March 13, 2007
Denmark Posts: 589
Posted:
PM this userEmail this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting mediadogg:
Quote:
Quoting Rander:
Quote:
Also, it appears that the Genre-filed isn't reset between labels...

If I flag five DVD's and select to print, it prints them in the order 5-3-4-1-2. I can live with that, but if a movie has a Genre2 and the next one doesn't, it re-uses the previous. In this case, label one (#5) has a correct Genre2 of "Adventure". Label two (#3) has no Genre2, but gets "Adventure" printed...

I'm not using the Cast-feature, but I would suspect it to be the same thing...
Oops ...    I'll look into it. Do me a favor and test the Cast thing too ... meanwhile, I'll start working on the other fixes ...

Okay, tested the Cast-thing (why is it so hard to find a profile with only one cast-member when you need one?), and it's the same thing...
The future is here. It's just not widely distributed yet. (William Gibson)
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting Rander:
Quote:
Quoting mediadogg:
Quote:
Quoting Rander:
Quote:
Also, it appears that the Genre-filed isn't reset between labels...

If I flag five DVD's and select to print, it prints them in the order 5-3-4-1-2. I can live with that, but if a movie has a Genre2 and the next one doesn't, it re-uses the previous. In this case, label one (#5) has a correct Genre2 of "Adventure". Label two (#3) has no Genre2, but gets "Adventure" printed...

I'm not using the Cast-feature, but I would suspect it to be the same thing...
Oops ...    I'll look into it. Do me a favor and test the Cast thing too ... meanwhile, I'll start working on the other fixes ...

Okay, tested the Cast-thing (why is it so hard to find a profile with only one cast-member when you need one?), and it's the same thing...
Ok, thanks. So now help me think about this: The problem that I created by using the field names directly, is that there is no way to tell whether the user intended a substitution. If by some chance you really wanted to say "Cast19" - my code will either substitute it, or blank it out (when "fixed"). What about going to some kind of %Castn% , %Edition%, %Title%, etc. or something like that? It would make it more unlikely that I will do an unwanted substitution. What do you think?
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorRander
I hate mondays...
Registered: March 13, 2007
Denmark Posts: 589
Posted:
PM this userEmail this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting mediadogg:
Quote:
Ok, thanks. So now help me think about this: The problem that I created by using the field names directly, is that there is no way to tell whether the user intended a substitution. If by some chance you really wanted to say "Cast19" - my code will either substitute it, or blank it out (when "fixed"). What about going to some kind of %Castn% , %Edition%, %Title%, etc. or something like that? It would make it more unlikely that I will do an unwanted substitution. What do you think?

I actually thought about that too, and it sounds like a good idea. But may I suggest prefixing the fields with an exclamationpoint instead? Like !Title, !Genren and so on?
Not that I really need it that much, but I think a narrower character is easier to use when editing field sizes...
The future is here. It's just not widely distributed yet. (William Gibson)
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting Rander:
Quote:

I actually thought about that too, and it sounds like a good idea. But may I suggest prefixing the fields with an exclamationpoint instead? Like !Title, !Genren and so on?
Not that I really need it that much, but I think a narrower character is easier to use when editing field sizes...
Oh that's right. Ok, you got it - or maybe even "|" is better? So if the database value does not exist, I should fill that space with blanks equal to "|Genren", right? Or should I put in a null string (no spaces)?
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorRander
I hate mondays...
Registered: March 13, 2007
Denmark Posts: 589
Posted:
PM this userEmail this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting mediadogg:
Quote:
Quoting Rander:
Quote:

I actually thought about that too, and it sounds like a good idea. But may I suggest prefixing the fields with an exclamationpoint instead? Like !Title, !Genren and so on?
Not that I really need it that much, but I think a narrower character is easier to use when editing field sizes...
Oh that's right. Ok, you got it - or maybe even "|" is better? So if the database value does not exist, I should fill that space with blanks equal to "|Genren", right? Or should I put in a null string (no spaces)?

Hmmm... Either way is good - I can't really think of any pros or cons for any og the options... 
The future is here. It's just not widely distributed yet. (William Gibson)
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting Rander:
Quote:
Quoting mediadogg:
Quote:
Quoting Rander:
Quote:

I actually thought about that too, and it sounds like a good idea. But may I suggest prefixing the fields with an exclamationpoint instead? Like !Title, !Genren and so on?
Not that I really need it that much, but I think a narrower character is easier to use when editing field sizes...
Oh that's right. Ok, you got it - or maybe even "|" is better? So if the database value does not exist, I should fill that space with blanks equal to "|Genren", right? Or should I put in a null string (no spaces)?

Hmmm... Either way is good - I can't really think of any pros or cons for any og the options... 
Ok, I picked "!" and fill with spaces. Sending you a PM with access codes for Beta Testers page on my web site. Appreciate if you could do a quick test before I release 1.3. Thanks. As usual, (1) Backup database, (2) Save anything you need from \plugins directory, (3) Uninstall old one, (4) Install new one.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorRander
I hate mondays...
Registered: March 13, 2007
Denmark Posts: 589
Posted:
PM this userEmail this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting mediadogg:
Quote:
Ok, I picked "!" and fill with spaces. Sending you a PM with access codes for Beta Testers page on my web site.

You honour me! (Spoken with thick Klingon accent) 
Quote:
Appreciate if you could do a quick test before I release 1.3. Thanks. As usual, (1) Backup database, (2) Save anything you need from \plugins directory, (3) Uninstall old one, (4) Install new one.

Looks great - but multiple label-printing is broken now. If you choose NOT to select layout and preview the each label, it only prints one label, and then stops. The preview-file does not appear to be created either. (If I choose "yes" to seect layout and preview for each label, it still works...)
The future is here. It's just not widely distributed yet. (William Gibson)
 Last edited: by Rander
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting Rander:
Quote:
Quoting mediadogg:
Quote:
Ok, I picked "!" and fill with spaces. Sending you a PM with access codes for Beta Testers page on my web site.

You honour me! (Spoken with thick Klingon accent) 
Quote:
Appreciate if you could do a quick test before I release 1.3. Thanks. As usual, (1) Backup database, (2) Save anything you need from \plugins directory, (3) Uninstall old one, (4) Install new one.

Looks great - but multiple label-printing is broken now. If you choose NOT to select layout and preview the each label, it only prints one label, and then stops. The preview-file does not appear to be created either. (If I choose "yes" to seect layout and preview for each label, it still works...)
Ok, think I got it now. If you don't mind trying it again. Having a beta test is nice, because to "release" is extra work, and if a bug is found, then you have to rename it, etc. So, thanks.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorRander
I hate mondays...
Registered: March 13, 2007
Denmark Posts: 589
Posted:
PM this userEmail this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting mediadogg:
Quote:
Quoting Rander:
Quote:
Looks great - but multiple label-printing is broken now. If you choose NOT to select layout and preview the each label, it only prints one label, and then stops. The preview-file does not appear to be created either. (If I choose "yes" to seect layout and preview for each label, it still works...)
Ok, think I got it now. If you don't mind trying it again.

Indeed you did! Works perfectly now, thanks! 
Quote:
Having a beta test is nice, because to "release" is extra work, and if a bug is found, then you have to rename it, etc. So, thanks.

Isn't the point of Beta-testing that you an have verison-numbers like 1.3.12.625.1127? 
The future is here. It's just not widely distributed yet. (William Gibson)
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting Rander:
Quote:
Quoting mediadogg:
Quote:
Quoting Rander:
Quote:
Looks great - but multiple label-printing is broken now. If you choose NOT to select layout and preview the each label, it only prints one label, and then stops. The preview-file does not appear to be created either. (If I choose "yes" to seect layout and preview for each label, it still works...)
Ok, think I got it now. If you don't mind trying it again.

Indeed you did! Works perfectly now, thanks! 
Quote:
Having a beta test is nice, because to "release" is extra work, and if a bug is found, then you have to rename it, etc. So, thanks.

Isn't the point of Beta-testing that you an have verison-numbers like 1.3.12.625.1127? 
You get what you pay for ... (and sometimes a bit more)
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Release 1.3 is available. This release is basically to fix the problem of prior label data being printed on subsequent labels.

Note: Field subtitution has now changed. All fields to be substituted must begin with a "!" (exclamation point). Sorry for the inconvenience, but it will help prevent unwanted subsitutions in the future. Also, a default label is no longer attempted. All substitutions must be explicit.

Always back up your database, any saved labels or bitmaps in the \plugins\ptouchlabel directory, and uninstall the previous release before installing 1.3.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorNewEnglander
Registered: 11/13/2003
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
United States Posts: 1,911
Posted:
PM this userEmail this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
I assume that this plugin would work with this model?

Brother P-Touch PT-1280 Label Maker

Buy.com has ti for $15, and I may get one if it does.
Signature banned: Reason out of date...
 Last edited: by NewEnglander
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting pplchamp:
Quote:
I assume that this plugin would work with this model?

Brother P-Touch PT-1280 Label Maker

Buy.com has ti for $15, and I may get one if it does.
Actually I have no idea. I dont own any PTouch printer. i use "prnt to file" and preview for testing. So, try that. Follow the instructions I give for required software (print driver, label editor and b-PAC client - all free - seeBrother web site). Then install the plugin. If you can preview a label that you created with the editor, with the PT-1280 driver installed, then you are good to go.

Now we just spent $100+ of network resources to make a $15 buy decison. Go ahead - take the plunge! 

Edit: Did you look at the printer specs? That model doesn't even attach to a computer! 
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorNewEnglander
Registered: 11/13/2003
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
United States Posts: 1,911
Posted:
PM this userEmail this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
I picked up a couple, since it is so cheap!

LOL. Well, I can still use them for Christmas gifts
Signature banned: Reason out of date...
 Last edited: by NewEnglander
DVD Profiler Unlimited Registrantnicovoet
Registered: May 27, 2007
Belgium Posts: 58
Posted:
PM this userEmail this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Hi Mediadogg

I know it's been a long time but since the death of my grandfather I had a lot on my mind to sell
the house and to move all the things.

I will download the 1.3 version and test it.

To answer the question of pplchamp.  I think it will work as long as he is using the Ptouch editor to print his labels.

Regards

Nico
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,809
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Hi, sorry for your loss. If I see you online, I'll give you a shout.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
    Invelos Forums->DVD Profiler: Plugins Page: 1 2 3 4 ...12  Previous   Next