Welcome to the Invelos forums. Please read the forum rules before posting.

Read access to our public forums is open to everyone. To post messages, a free registration is required.

If you have an Invelos account, sign in to post.

    Invelos Forums->DVD Profiler: Plugins Page: 1 2 3 4 ...52  Previous   Next
New Plugin: LoadDVD - Open/Play Media and Automation Client
Author Message
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
In case you missed the announcement in the Ziotek thread, LoadDVD 0.4 is available with Dacal / Ziotek - style carusel support. Menu has been simplified. Thanks to Carlos for testing with his Ziotek units.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
DVD Profiler Unlimited Registrantdgruehn
Registered: July 8, 2007
Posts: 3
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
This questions relates to loading an ISO file from a network share.  I have installed LoadDVD properly and set upo the parameters in the personalize section.  The issue is getting an ISO file to autoplay when selecting (Auto)Openlay:Select menu option.  It looks like LoadDVD attempts to launch the file but gives me an "error in command line" error message.  I am using Daemon tools CD drive emulator and tested that this works when I manually mount a DVD.  Has anyone figured out how to make this work?  Essentially I need to get Vista to launch an ISO file when I double click it...  Much appreciated
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting dgruehn:
Quote:
This questions relates to loading an ISO file from a network share.  I have installed LoadDVD properly and set upo the parameters in the personalize section.  The issue is getting an ISO file to autoplay when selecting (Auto)Openlay:Select menu option.  It looks like LoadDVD attempts to launch the file but gives me an "error in command line" error message.  I am using Daemon tools CD drive emulator and tested that this works when I manually mount a DVD.  Has anyone figured out how to make this work?  Essentially I need to get Vista to launch an ISO file when I double click it...  Much appreciated
Installing deamon tools on my Vista machine. Ok, I confirm that this doesn't work. I also have problems with file association for .avi files on Vista. There seems to be a dual file associations process that I don't understand in both Vista and XP. "Double Click" and "Open" usually cause the same thing to happen - but not always. So, I caan double click on just about anything in XP and/or Vista, and my trusty VLC player plays it.

But on Vista, when I "open" in LoadDVD, .ISOs and .AVIs don't work. Just .mpeg, .jpeg, .mp3 ....

And on my XP machine - Nero Burning Rom wants to eat the .ISO file when I open with LoadDVD, yet VLC player is called (as I expected) when I double click from windows explorer. Go figure. On my XP/MCE machine, I don't have Nero, and VLC player is always called.

I have three test machines, XP/MCE, XP Pro and XP Vista Premium, and I get different things. My most recent tests were on the machine where my ISO associations worked - and I missed the fact that it was not working on Vista. Sorry.

So, I have a solution in mind - it is basically allowing you to specify an autoplay override - an explicit path to a program that you know works for your file. It will probably take me a couple of days to release 0.5.

As a second option, I could add batch file invocation (ala USBIRT.BAT and RS232.BAT) and just pass the "filepath" from the Personal Information Notes. The BAT file can be easily set up to call any program. I already tried that, and it worked.

Kind of clunky, but at least we can overcome the association debacle until somebody filgures out a way around Mr. Gates.

Could this work for you?
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Unlimited Registrantdgruehn
Registered: July 8, 2007
Posts: 3
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
I tried updatine the registry for daemon as follows without success:
HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\daemon.exe\shell\open\command
Default C:\\Program Files\d-tools\daemon.exe -mount 0,\\Movie1\Babel.iso

No luck there.

I have gotten Daemon to execute this .bat file successfully:
@echo off
C:\Progra~1\d-Tools\daemon.exe -unmount 0
C:\Progra~1\d-Tools\daemon.exe -mount 0,\\Movie1\share\Babel.iso

Fires up WMP just fine and launches movie.  But I cannot get the .bat file to execute from within DVD Profiler using your notes area.  It gives me "Please check file path and file association and retry" error.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting dgruehn:
Quote:
I tried updatine the registry for daemon as follows without success:
HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\daemon.exe\shell\open\command
Default C:\\Program Files\d-tools\daemon.exe -mount 0,\\Movie1\Babel.iso

No luck there.

I have gotten Daemon to execute this .bat file successfully:
@echo off
C:\Progra~1\d-Tools\daemon.exe -unmount 0
C:\Progra~1\d-Tools\daemon.exe -mount 0,\\Movie1\share\Babel.iso

Fires up WMP just fine and launches movie.  But I cannot get the .bat file to execute from within DVD Profiler using your notes area.  It gives me "Please check file path and file association and retry" error.
Ok, working on it. If fact, I'll even use the same movie ... he he.

Oh, if you have that handy BAT file, try this: rename it to USBIRT.BAT and put "usbirt" in the location field for that disc. This will be a quick feasibility test of my klunky workaround.

If it works, then it is fairly easy for me to pass the "Babel" or "Babel.iso" or whatever you need from the profile. Obviously it wouln't make sense to have to hardcode the BAT file with the moivie names ...
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Found it!!!!

I found that MS has serveral file association "verbs". "Open" is only one of them. Sometimes "open" corresponds tp "play" and sometimes it doesn't. That was my verb. There is another verb, "play", that you guessed it - did exactly what double-click dioes on media file does. So, now I have the fix. I just have to put in some extra logic to use "OPEN" for my USBIRT.BAT  and RS232.BAT, and "PLAY" for media files. Works like a charm, even on Visa, with shared drives, everything. There is no need to mount on deamon tools if you use a program like vlc player.

There are other verbs such as "openas" which allow you to pick the program you want to use. I will put in an option for that also (maybe not in 0.5 - that will be a rush fix to handle .ISO's properly).

Sorry for the inconvenience.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
DVD Profiler Unlimited Registrantdgruehn
Registered: July 8, 2007
Posts: 3
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Thanks for the super quick turnaround.  Looks like you nailed the problem.  I'll wait for the .05 version fix although having the ability to call .bat files would be helpful if you wanted to utilize daemon's line commands.  Awesome addin BTW - is there a way to donate to the cause for your efforts?  I tried using the My Movie addin for MCPC but it was a little clunky so I'm just going to use DVD Profiler and launch movies from there using your pgm.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting dgruehn:
Quote:
Thanks for the super quick turnaround.  Looks like you nailed the problem.  I'll wait for the .05 version fix although having the ability to call .bat files would be helpful if you wanted to utilize daemon's line commands.  Awesome addin BTW - is there a way to donate to the cause for your efforts?  I tried using the My Movie addin for MCPC but it was a little clunky so I'm just going to use DVD Profiler and launch movies from there using your pgm.
Ok, done. Now you got your ISOs (me too!) and I got my precious .avi music videos working on Vista now.

I changed that horrible menu to "Play/Select" and put it on the main menu, which of course now gets to the right of "Help" - a no-no. But it is so much more convenient. I will talk to the DVDPro gurus to see how I can fix that.

I will think about the best way to make the other MS Verbs available. Meanwhile, as I mentioned in my prior post, if you don't mind calling your .BAT file USBIRT.BAT, you can put your deamon tools stuff in there. Just put "usbirt" in the Loacation field instead of "file". I pass a bunch of attributes from the DVD profile, along with whatever else you put in the location field. See my post at the beginning of this thread.

Let me know how you make out!

(Oh, and I put a Paypal button on my site - can't believe I did that    - anyway, thanks for the idea - hope it doesn't turn folks off - I'm obviously doing this mostly for fun - but I would like to get one of those Dacal units, and the SONY changers so I can improve the plugin ... we'll see).
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
LoadDVD v0.6 Released
(1) Rearranged menu structure (again) to make it more convenient and intuitive. Now to play a DVD (or file) or to select a disc from a supported carousel, right-click on the DVD profile and "Play/Retrieve Disc" -> Disc#. Also, there is a custom LoadDVD toolbar, with an icon representing each disc in the profile. Select a profile, then click the disk toolbar icon to play.

(2) Dacal / Ziotek support changed slightly to retract the last carousel arm before the next move.

(3) End User License Agreement (EULA) has been added.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 4,844
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
LoadDVD v0.7 Released

  • Added support for user-scripted operations on the selected DVD profile. This is accomplished in a similar manner to the USBIRT and RS232 bat file calls. There is a new Location verb, “play”, that will cause LoadDVD to call the bat file PlayFromDisk.bat. One popular use for this capability is to mount ISO files using daemon tools and then playing the file with a specific player.


  • The following parameters are passed to PlayFromDisk.bat (as well as USBIRT.bat and RS232.bat):

      %1 DescriptionSideA
      %2 profileid - this is usually the UPC code
      %3 disc#
      %4 slot#
      %5 LabelSideA
      %6 filepath  embedded in the Notes field
      %7 and thereafter - remainder of Location field

    To use this capability, code “play” or “play/s” (without quotes) in the Personal Information Location field.

  • Fixed two bugs associated with error exception with a blank profile or no discs in profile.

  • Added reset command to Dacal support to try and recover from I/O error.


  • Next: Sony CX995V support via IR (specifically the USBUIRT device). I just bought one of these from Amazon.com. Still waiting for feedback on Sony CX777es, using the sample code in RS232.bat. Did anyone try this yet? Does it work? If so, I can move on to incorporating the support inside the plugin and adding the catalog function.
    Thanks for your support.
    Free Plugins available here.
    Advanced plugins available here.
     Last edited: by mediadogg
    DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantstardust1951
    Registered: May 27, 2007
    Posts: 2
    Posted:
    PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
    I'm testing loadDVD 0.7 with several Dacal DC-101 units. At first selection, it rotates the unit but displays an eject error. Probably because the DC-101 does not have an automatic door. Any subsequent access produces an I/O error.
    I presume this error is due to the Busy status remaining ON after the failing eject operation.
    Is there anyway to ignore this status and continue normal operations?

    Another trouble, I have 6 units connected. During the previous test, I wanted to access dacal5, slot 144. The unit dacal6 responded to the command... In dacal software the units respond correctly to their sequences.
    DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
    Aim high. Ride the wind.
    Registered: March 18, 2007
    Reputation: Highest Rating
    United States Posts: 4,844
    Posted:
    PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
    Quoting stardust1951:
    Quote:
    I'm testing loadDVD 0.7 with several Dacal DC-101 units. At first selection, it rotates the unit but displays an eject error. Probably because the DC-101 does not have an automatic door. Any subsequent access produces an I/O error.
    I presume this error is due to the Busy status remaining ON after the failing eject operation.
    Is there anyway to ignore this status and continue normal operations?

    Another trouble, I have 6 units connected. During the previous test, I wanted to access dacal5, slot 144. The unit dacal6 responded to the command... In dacal software the units respond correctly to their sequences.
    Hello. Sorry for your troubles. I would be happy to help resolve these issues, if you can work with me on a simple but effective test procedure that Carlos and I have used in the past. I will send you a PM with details. Thanks to a very generous user who sent me a spare unit, I do now have a Dacal/Ziotek DC-300. But I noticed in the Dacal software installation that it asks whether you have a DC-101 or DC-300. It is possible that there are some differences that I have not yet programmed in, or noticed in the Dacal sample programs. So we might have to test real-time. I'll be in touch - out of town atthe moment attending to family matters. Should be in a few days.

    Thanks for your patience.
    Thanks for your support.
    Free Plugins available here.
    Advanced plugins available here.
    DVD Profiler Unlimited Registrantperioso
    Registered: June 15, 2007
    Posts: 18
    Posted:
    PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
    I have the following problem. I installed DVDProfiler and your plugin on several Pc`s in my network. On one PC the database file works well but on the other one I get the wrong Path message. The database is always the same.
    DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
    Aim high. Ride the wind.
    Registered: March 18, 2007
    Reputation: Highest Rating
    United States Posts: 4,844
    Posted:
    PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
    Quoting perioso:
    Quote:
    I have the following problem. I installed DVDProfiler and your plugin on several Pc`s in my network. On one PC the database file works well but on the other one I get the wrong Path message. The database is always the same.
    I would highly recommend uninstalling the plugin, then insure that you have a clean and correctly functioning DVDProfiler environment. Once that is accomplished, reinstall the plugin. That way, we can better diagnose the source of the problems you are having. If you continue to get errors even without the plugin, you might need to get advice on DVDPro installation from elsewhere in the forum. Once DVDPro is correctly installed, I will attempt to solve any problems that my plugin causes within a functioning environment.
    Thanks for your support.
    Free Plugins available here.
    Advanced plugins available here.
    DVD Profiler Unlimited Registrantperioso
    Registered: June 15, 2007
    Posts: 18
    Posted:
    PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
    I have no problems with the DVDProfiler on all systems. The only problem is, that I can`t start the files with the plugin on two of my systems, using the "play" command of the plugin. The "LoadDVD-plugin" is listed in the plugin menu. I use on all systems the same database. I will do your suggestion to reinstall DVDProfiler and the plugin. By the way. Your plugin is terrific and very usefull.
    DVD Profiler Unlimited Registrantperioso
    Registered: June 15, 2007
    Posts: 18
    Posted:
    PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
    I reinstalled both programs and checked the path and the file associations. Now I can play the ifo-files with my Zoomplayer, but my ts files do not start (Can`t open/Play). When I doubleclick on the file in the explorer, the file starts. Am I so stupid or where is the mistake?
        Invelos Forums->DVD Profiler: Plugins Page: 1 2 3 4 ...52  Previous   Next